Tarih: 21.05.2025 20:46

Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen "Azerbaycan Mahnıları" konseri

Facebook Twitter Linked-in

Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen "Azerbaycan Mahnıları" konseri 

 

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen "Azerbaycan Mahnıları" konseri, Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Solist Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Arş. Gör. Dr. Betül Toprak’ın seslendirdiği Azerbaycan eserlerine, piyanoda Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi Burcu Akbulut Bilici eşlik etti. Konserde toplam 15 farklı eser seslendirildi.

 

Konseri izleyenler arasında, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Çekin, il protokolü, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı. Konser öncesi soruları Betül Toprak ve Burcu Akbulut Bilici soruları yanıtladı.

 

“Hep bu konserin hayalini kurmuştum”

 

Konserin kendisi için önemini vurgulayan Arş. Gör. Dr. Betül Toprak, “Çok keyifle ve özenle hazırlandık. Özellikle Azerbaycan mahnıları beni çok etkiler. Onların müziğindeki hissiyatlarını ifade etme şekilleri beni etkiyor. Hep bu konserin hayalini kurmuştum doğrusu. O yüzden bu akşam nenim için ayrı bir anlamlı. Ayrıca Burcu hocamızla olması daha bir anlamlı. Azerbaycan kardeş ülkemiz. Ortak bir kültürümüz, ortak bir soyumuz var. Bundan dolayı da bu konserin ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Eserlerin seçiminde de titiz davrandık.

 

Yıllardan süregelen bir kulak aşinalığı ve kulak doymuşluğu gerekiyor. Ben yıllar önce de Azeri mahnılarını söylüyordum ama tam oturduğunu hissettiğim zamanlar bu zamanlardı açıkçası” dedi.

 

“Azeri müziğinin piyano açısından özel bir stilleri var”

 

Azerbaycan müziğinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Burcu Akbulut Bilici, “Betül hocam ile beraber bu konser için uzun zamandır çalıştık. Kendisi ile de bu konseri yapacak olmak ayrı bir mutluluk verici. Azerbaycan mahnıları olması benim açımdan da çok önemli. Okulda çalıştığımız hocalarımız Azeri kökenliydi. O yüzden de Azeri müziğine de ayrı bir ilgim oldu. 1. 5 aydır bu konser için hazırlandık. Azeri müziğinin piyano açısından özel bir stilleri var. Kendi türküleri ile piyano müziğini çok güzel birleştirmişler” diye konuştu.

 

Programın sonunda Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, teşekkür belgelerini takdim etti.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —