SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku
Tarih: 18.02.2025 14:18

BAŞKAN ÇALIK TÜRKİYE GÖÇ KONFERANSI’NDA KONUŞTU

Beylikdüzü Gündem, İstanbul Gazetem gündem, haberleri, Beylikdüzü, son dakika

BAŞKAN ÇALIK TÜRKİYE GÖÇ KONFERANSI’NDA KONUŞTU

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Beykent Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği 2025 Türkiye Göç Konferansı’nın açılış konuşmasını yaptı. Başkan Çalık, “Göç gibi büyük bir meseleyi yönetmede, yerel yönetimlere de kaçınılmaz roller düşmektedir. Bu çok önemli bir planlama işidir. Göçün iyi yönetilmesi toplumumuzun huzuru ve toplumsal barış için hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Beykent Üniversitesi’nin 18-20 Şubat tarihleri arasında düzenlediği 2025 Türkiye Göç Konferansı’na katıldı. Konferansın açılış konuşmalarını Belediye Başkanı Çalık, İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel ve Prof. Dr. İbrahim Sirkeci gerçekleştirdi. Göç alanında uzman isimlerin, araştırmacıların ve politika yapıcıların bir araya geleceği konferansta, göç hareketlerinin çok boyutlu yapısının getirdiği zorluklar ve fırsatlar detaylı şekilde tartışmaya açılacak.

 

Çalık: Göç insanlığın en büyük meselelerinden biridir

 

Konuşmasına göçün tarihin en önemli meselelerinden biri olduğunu vurgulayarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Göç, insanların hayatlarını, umutlarını ve hikâyelerini de beraberinde gittikleri yere götürdükleri bir süreç. Göç, toplumların yapısını değiştiren, kültürleri harmanlayan, bazen de toplumsal çatışmalara yol açan bir mesele. Sadece ekonomik sebeplerden dolayı ortaya çıkan bir olgu değil. Güzelliklerini de almak lazım. İpek Yolu boyunca gerçekleşen göçler; fikirlerin, dinlerin, hatta yemek tariflerinin de göç ettiği biz mevzu. Bugün Türkiye, dünyada göç meselesini en derinden hisseden ülkelerden biri. Dünyada ciddi bir göçmen karşıtlığının da yükselmekte olduğunu biliyoruz. Bunun temelinde ekonomik kaygılar, sosyal düzen endişeleri ve belirsizlik var. Göçün iyi yönetilmesi toplumumuzun huzuru ve toplumsal barış için hayati önem taşıyor. Türkiye, kendi vatandaşlarının haklarını ve refahını korurken, göçmenlerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönebilmesi için uluslararası düzeyde aktif bir rol üstlenmelidir. Ülkemize sığınan insanları, insan onuruna uygun bir şekilde konumlandırırken toplumsal uyumu ve yerel halkın beklentilerini de göz ardı edemeyiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Ülkemizin daha aydınlık ve umut dolu günlere bir an önce erişebilmesi için çalışmayı sürdüreceğiz”

 

Konferansta şehir plancısı bir belediye başkanı olarak konuştuğunun altını çizen Çalık, “Göç gibi büyük bir meseleyi yönetmede, yerel yönetimlere de kaçınılmaz roller düşmektedir. Bu çok önemli bir planlama işidir. Zira göçmenlerin ilk temas ettiği yer, yaşadıkları şehirler ve mahalleler oluyor. Bu yüzden, yerelde sunulan hizmetlerin kalitesi ve uyum çalışmaları önem taşıyor. Suriye iç savaşıyla beraber 2010’da ülkemize yönelen büyük göç dalgasından elbette Beylikdüzü de etkilendi. İlçemizde yaklaşık 20 bin 250 kayıtlı

mülteciye hizmet vermekteyiz. 2016 yılında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü altında Göç Hizmetleri Birimi’ni kurduk. Göç çok hassas ve etkin yönetilmesi gereken bir süreçtir. Doğru yönetildiğinde olumlu sonuçlar da elde etmek mümkündür. Umarım ülkemiz için daha aydınlık ve umut dolu günlere bir an önce erişiriz. Bizler bu uğurda çalışmayı sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Öngel: Göç, dünyanın temel gündemini oluşturan bir konu

 

Konferansta insanlık tarihinin temel problemlerinden biri olan göç üzerine bilimsel çalışmaların paylaşılacağını belirten Prof. Dr. Volkan Öngel, “Göç, Kavimler Göçü’nden beri dünyanın temel gündemini oluşturan, sosyoekonomik taraftaki başat konulardan bir tanesi. Göçe her zaman iki yönlü bakılır. Birincisi az da olsa olumlu ve güzel yanı, ikincisi de olumsuz yanları. Göç özellikle sosyoekonomik yapının bozulması ve altyapının hiçbir zaman yeterli olmamasının temel etkenlerinden biridir” şeklinde konuştu.

 

Sirkeci: Bu konferansın göç çalışmaları için yeni ufuklar açacağına inanıyorum

 

Prof. Dr. İbrahim Sirkeci ise “Göç olgusunun hem akademik hem de toplum nezdinde taşıdığı önemi ele almak, bunu anlamak ve bilgilerimizi paylaşmak için burada toplandık. Göç ve göçmenler çalışmaları açısından baktığımızda kritik bir dönemdeyiz Söz konusu göç olunca siyasetçilerin dili hep negatiftir. Bu sebeple Sayın Beylikdüzü Belediye Başkanı’na pozitif konuşması için teşekkür ediyorum. Bu konferansın göç çalışmaları için yeni ufuklar açacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

AMASYA'DA DİL, KÜLTÜR VE MEDENİYET KONULU SÖYLEŞİ

Amasya'da bu yıl 300 bin üretim yapılması planlanan Mersin balığı sağımı yapıldı

Kâğıthane Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen Hizmet Sitesi

Süreyya Cinik gazetemizi ziyaret etti

Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Zabıta Karakol Amiri Onur Özelci, 7/24 görev başında olduklarını vurguladı

Gaziosmanpaşa'daki Kurban Satış alanları hizmete açıldı. Tek Gazete İstanbul Gazetem Gaziosmanpaşa

Amasya Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Dansları Festivali

Uluslararası Amasya 23 Nisan Çocuk Halk Dansları Festivali

Amasya'da 23 Nisan kutlamaları coşkuyla yapıldı

CHP AMASYA 23 NİSAN KUTLAMASI

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE HIZ VERDİ

Eyüpsultan’da parklar yenileniyor, yeşil alanlar çoğalıyor!

Beşiktaş Belediyesi Emekli işçiler alacakları için mahkemeye gidiyor!

CHP MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT AMASYA'DA

AMASYA'DA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM POLİTİKA BELGESİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amasya Üniversitesi 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri başladı

ÜMRANİYESPOR PLAY OFF YOLUNDA

10. ÜSKÜDAR KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Atlı Zabıta Birimi ile denetim yaptı

Esenyurt Belediyesi’nden vatandaşlara tam destek!

AK Parti Kartal İlçe başkanlığı Özel Türkiye Beyazay Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÜSKÜDAR’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Başkan Mesut Kösedağı, 23 Nisan temsili devir töreni kapsamında başkanlık koltuğunu devretti.

23 Nisan Sarıyer'de coşkuyla kutlanmaya başladı

Zeytinburnu Kültür Sanat,

ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 - 22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı

CHP’li Enginyurt’tan Başkan Sevindi’ye ziyaret

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avusturya'ya mağlup oldu

SARIYER'de mahalleleri birleştirelim! Yazan Varol KISA

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.