SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVAL RENGARENK KOŞUSU,

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVAL RENGARENK KOŞUSU, MURDA VE HADİSE KONSERİYLE SON BULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVAL RENGARENK KOŞUSU,

19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ’NDE GÖRKEMLİ FİNAL

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVAL RENGARENK KOŞUSU, MURDA VE HADİSE KONSERİYLE SON BULDU

Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği ve 15 Mayıs’ta başlayan 19 Mayıs Gençlik Festivali’nin son gününde gerçekleştirilen Rengarenk Koşusu ve ardından pop yıldızı Hadise’nin konseri yoğun ilgi gördü. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı etkinliklerde vatandaşlar bayram coşkusuna ortak oldu.

EN RENKLİ KOŞU BEŞİTAŞ’TA KOŞULDU

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Festivali’nde en renkli etkinlik dün akşam gerçekleştirildi. Saat 18.00’de Ortaköy’de toplanan vatandaşlar Barbaros Meydanı’na kadar Rengarenk Koşusuna katıldılar. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da gençlerle birlikte Barbaros Meydanı’na kadar koşarak koşuyu tamamladı.

Binlerce vatandaşın toz boyalarla boyanarak koştuğu Rengarenk Koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Koşunun bittiği Barbaros Meydanı’nda konuşan Başkan Rıza Akpolat;

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliği hepiniz hoş geldiniz. Muhteşem görünüyorsunuz. Bu bayramı en çok siz hak ediyorsunuz. İyi bir gelecek, eğitim, eşitlik, demokrasi, özgürlük sizin hakkınız. Cumhuriyet en çok sizin hakkınız. Bu bayramı doya doya kutlayın diye Ulu Önder sizlere armağan etti. Bayramınız kutlu olsun. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” ifadelerini kullandı.

 

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVAL RENGARENK KOŞUSU, MURDA VE HADİSE KONSERİYLE SON BULDU

 

 

BAŞKAN AKPOLAT: MİLLİ BAYRAMLAR EN GÜZEL BEŞİKTAŞ’TA KUTLANIR

Konuşmasında Beşiktaş’ın tarihsel önemine değinen Başkan Rıza Akpolat;

“Burası çok özel bir nokta. Bütün milli bayramlar en güzel Beşiktaş’ta kutlanır. Çünkü burası Kaptan-ı Deryaların Barbaros Hayrettin’in kenti. Burası Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in yaşadığı bütün Kurtuluş Savaşı’nın planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği yer. İngiliz zırhlıları Dolmabahçe önüne geldiğinde ‘Geldikleri Gibi Giderler’ dediği yerdir burası. Dolayısıyla Beşiktaş demek özgürlük, demokrasi, eşitlik demek. Beşiktaş demek hürriyet, cumhuriyet demek. Beşiktaş demek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek. Gençlik festivalimize 16 Mayıs günü başladık.

 

 Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs günü bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını Beşiktaş’ta atmıştır. Önce Şişli’deki evinden çıkmış, Akaretler’de anne duası almış sonra Beşiktaş Meydanı’na gelmiş Kartal İstimbotuna binip Karaköy’den Bandırma Vapuruna geçerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Dolayısıyla biz yola çıktığı 16 Mayıs’ı bayram olarak kabul ederiz ve 19 Mayıs kutlamalarını 16’sında başlatırız. Bugün festivalimizin son günündeyiz. Milli bayramlarımızı, festivallerimizi yasaklayanlara inat, Atatürk demekten çekinenlere inat, milli bayramlarımızı doya doya kutlayacağız.” şeklinde konuştu.

 

GENÇLİĞİN ATA’YA CEVABI HEP BERABER OKUNDU

 

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuşmasının sonunda ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı önce kendisi okudu, alanda bulunan gençlerden de tekrar etmesini istedi;

 

“Ey Büyük Atatürk;

 

Bizler gösterdiğin hedefe ulaşmak için ant içtik. Çağdaş uygarlık için atan yürekler senden aldığı güçle çarpıyor. İlkelerini savunmayı, ilkelerini korumayı, ilkelerini yaşatmayı namus ve şeref borcu sayıyoruz. Her zaman iyinin, her zaman güzelin ve doğrunun savunucusu olacağız.” ifadelerinin önce Başkan Rıza Akpolat tarafından okunması sonra da gençlerin Akpolat’ı tekrar etmesi dolayısıyla duygulu ve coşkulu anlar yaşandı.

 

BEŞİKTAŞ’TA ÖNCE MURDA SAHNE ALDI SONRA HADİSE RÜZGARI ESTİ

 

Barbaros Meydanı’nda saatler 20.00’yi gösterdiğinde rap müziğin son dönem öne çıkan temsilcilerinden Murda sevilen parçalarını hayranları için seslendirdi. 21.30’da ise sahneye pop müziğin güçlü kadın seslerinden Hadise çıktı, sanatçı ilk olarak 10. yıl marşını seslendirdi, tüm dinleyiciler hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla 10. Yıl Marşını söyledi. Hadise, 'Feryat', 'Mesajımı Almıştır O', 'Prenses' ve 'Hadi Deli Oğlan' başta olmak üzere birçok şarkısını hayranları için seslendirdi. Sahne şovlarıyla izleyicileri büyüleyen Hadise, ünlü rapçi Murda ile düet de yaparak Beşiktaşlılara unutulmaz bir akşam yaşattı. On binlerce kişi Hadise’nin parçalarına eşlik ederek, telefonlarının ışığını açıp gecenin karanlığını Barbaros Meydanı’nda aydınlattı.

 

 

Tarih: 20.05.2024 21:18 Güncelleme: 07.01.2025 01:11

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara 'dan ilk mektup

Amasya’da halk gününe katılan 8 aylık hamile Roman kadın, dini nikahlı eşiyle Amasya Valisi Önder Bakan’dan resmi nikah talebinde bulundu

AK Parti Amasya İl Gençlik Kolları GençFest’te

Sarıyer'li Muhtarlar Muharrem Yavuz dedi

ENGELLİLER GÜNDÜZ HİZMET MERKEZİ KÂĞITHANE’DE ENGELLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Ümraniye Bilim Merkezi Hizmete Açıldı

EUROLEAGUE FİNAL HEYECANI ÜSKÜDAR’DA YAŞANACAK

Kâğıthane Belediyesi'nin El Yapımı Kâğıt Atölyesi, İstanbul Gazetem Kağıthane'nin tek gazetesi

FATİH SULTAN MEHMET TABİAT PARKI NİKÂH SEZONUNA HAZIR, Kağıthane gazetesi İstanbul Gazetem tek gazeteniz!

KÂĞITHANE’DE HİZMETLER MAHALLE MAHALLE ANLATILDI, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane

MUTLULUĞA İLK ADIMI KÂĞITHANE’DE ATTILAR, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane haberleri

Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen "Azerbaycan Mahnıları" konseri

19 Mayıs Adalar’da Coşkuyla Kutlandı

SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ'NİN 12. GÖRKEMLİ TÖRENLE BAŞLADI

ATTDER İstanbul İl Başkanı Yasemin Leyla Dursun, “Kariyer Günleri 2025” Programında Gençlerle Buluşuyor

Üsküdar Belediyesi Basın Açıklaması

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Bİ’MOLA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE BAHAR ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Üsküdar'da 19 Mayıs coşkusu Mor ve Ötesi izleyenlere coşkulu anlar sunacak

Kadıköy’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘İLK ADIM’ ANMASI

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI TURNUVADA TER DÖKTÜ

19 Mayıs’ta bayram coşkusu İzmir’de yaşanacak, izmir Büyükşehir Belediyesi haberleri

Eyüpsultan Belediyesi’nin kadınlara özel eğitim projesi ESMEK’lerde, Kadınlara özel Zihinsel Arınma ve Meditasyon Kursları

Şile’nin En Büyük 87 Kişilik Çocuk Korosundan Muhteşem Performans!..

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Amasya Üniversitesi İmaret Bilim Kültür Sanat Merkezi

SARIYER'DE MECLİS KARIŞTI, TÜRKİYE BU VİDEOYA KİTLENDİ!

BEŞİKTAŞ’TA ENGELLİLER HAFTASI RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ATAŞEHİR BİRLİKTE KAZANIYOR BİR YILDA 60 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Yükleniyor