• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,03
  • EURO

    43,59% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4003,24% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00
Haberi Sesli Oku

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU, TBB’NİN 6’NCI BAŞKANI OLDU

ÇUKURAMBAR – ÇANKAYA / ANKARA

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU, TBB’NİN 6’NCI BAŞKANI OLDU

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU, TBB’NİN 6’NCI BAŞKANI OLDU

 

İMAMOĞLU: SİZLERE; DAYANIŞMA, GAYRET VE ADALET VADEDİYORUM

YENİ SIFATIYLA TBB GENEL MERKEZİNE İLK ZİYARET

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2005 yılında bugünkü statüsüne kavuşan TBB’nin 6’ncı başkanı oldu. “İş birliğinin, ortak aklın, hep birlikte çalışmanın, hep birlikte düşünmenin, farklı düşüncelerin aynı masada olması bilincinin temsilini, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki, görevimin sonuna kadar yerine getireceğim” diyen TBB Başkanı İmamoğlu, “Bu konuda örnek davranışlarla her belediyemize giden, her belediyemizle konuşan, her belediyemize ziyarette bulunan, onların dertlerini dinleyen ve muhalefet-iktidar demeden; bir yerde bir haksızlık varsa, hukuksuzluk varsa ona temas eden, hakkını arayan bir anlayışın temsilcisi olacağım ‘Hukuk bana göre şöyle, bir başkasına böyle uygulansın’a asla ve asla sessiz kalmayacağız. Aynı zamanda ben sizlere; dayanışma, gayret ve adalet vadediyorum. TBB’nin en adil, en demokrat yöneticisi olma vaadim gibi, aynı şekilde en çalışkan, en çok iş üreten dönemi olmasını vadediyorum” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, TBB’nin Çankaya’daki genel merkez binasını yeni sıfatıyla ilk kez ziyaret etti.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplam 868 delegenin oy kullandığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimin, oyların 515’ini alarak kazandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da aldıkları 505’er oyla, TBB Meclis 1. ve 2. Başkanvekili olarak seçildi. İmamoğlu, TBB’nin en yaşlı üyesi sıfatıyla Divan Başkanlığı görevini yürüten Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk tarafından, teşekkür konuşması yapmak üzere mikrofona davet edildi. Konuşmasına, “Çok kıymetli bir anın başlangıcındayız” sözleriyle başlayan İmamoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

 

GENÇ’E “PARTİ BİRLİĞİ” YANITI: “TBB ENCÜMENİNDE DİĞER PARTİLERDEN TEK BİR KİŞİ YOK”

 

“Bu sürece başlamadan, birkaç konu hassastı. Ona değinmeden başlamak istemiyorum. Zira AK Parti adayı ya da AK Parti grubunun aday gösterdiği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, buradan bir ‘parti birliği’, ‘Belediyeler Birliği’nden parti birliğine geçiş’ diye önemli ve düzeltilmesi gereken bir hususları dile getirdi. Sanırım burada değil. Ama olsaydı, önce kendisiyle yüz yüze bunu paylaşacaktım. Onun için mikrofondan paylaşmak zorunda kaldım. Bizim şu anda devir aldığımız Belediyeler Birliği’nin encümeninde, tek bir kişi diğer partilerden yok. Saydım az önce. Yanılmıyorsam 2 üyesi Milliyetçi Hareket Partisi’nden, geri kalanın tamamı AK Parti üyesi. O bakımdan bizim bugün aslında geldiğimiz nokta, bu yanlışı düzeltme noktasıdır. Onun için önemli bir başlangıç bugünkü başlangıç.”

 

“DEMOKRATİK ÇABALARIMIZA DÖNÜŞ YAPILMAMIŞTIR”

 

“Süreci koordine eden Genel Başkan Yardımcımız (Gökan Zeybek) burada. Genel Başkanımızla her anını paylaşarak süreç yürüttüklerini de biliyorum. Bizler de sürekli bu hafta görüşme halindeydik. Ne yazık ki tüm çabalarımıza ve tüm talebimize rağmen, bu listenin birlikte çıkartılan bir listeye dönüşmesine de AK Parti'den onay gelmedi. Ve liste çıkaracaklarını dün itibariyle Genel Başkan Yardımcımıza bildirdi. Yoksa ‘Çoğunluk olduğunu bildikleri için böyle yapıyorlar’ suçlaması da yanlış. Tam aksine, tümüyle yoğun bir çaba gösterilmiştir. Ama ne yazık ki, bu demokratik çabalarımıza dönüş yapılmamıştır. Hatta şunu bile aramızda konuştuğumuz için ifade etmek isterim. ‘Silinmeyeceğini ya da hemen bu görevden istifa etmeyeceklerini bilsek yine tercih ederiz’in siyasi masada konuşulduğunu da buradan halkımızla paylaşmak isterim. Çünkü biz meseleyi, hele hele bu tür kurullarda siyasetin o bilindik sayfasından başka bir sayfasına, adalet sayfasına, hak-hukuk sayfasına taşıma gayretinde olan insanlarız.”

 

“DOĞRU SÖYLEDİĞİ BAZI ŞEYLER DE VARDI…”

 

“Değerli Belediye Başkanı, AK Parti grubunun adayı Ahmet Metin Genç’in bu söylediği iki konu da doğru değildir. Doğru söylediği bazı şeyler de vardı. Onlar da özellikle belediye başkanlarının özlük hakları, belediyelerin gelirleri ve bunun gibi hususlar. Ki bunlar, kesinlikle buradaki herkesin altına imza atacağı hususlardır… Da… Kime söylüyor; biz onu anlamadık. Yani bu kurul, onun muhatabı değildi. Bunu söyledi. Biz, onları not aldık. Bunun takipçisi olacağız. Merak etmesin; o söylediklerine baş üstü diyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak, encümen adına söz veriyoruz, sevgili Belediye Başkanı arkadaşımızın o vaat ettiği şeyleri, takip edeceğiz… De… Bulunduğu ilde de AK Partili milletvekilleri var. Onlarla oturup, onların da bu konuda Meclis’e bir an önce önerge vermelerini de bekliyorum. Ama demokratik anlamda bir şey daha hoşuma gitti. Açık söyleyeyim. Kendi partisinde konuşamadığı birçok şeyi, burada konuşması, ona nasıl özgür bir kürsü vermiş; hayranlıkla izledim. Yani bu özgürlük iyi bir şeydir. Kendi partin de bile olsa, yanlış giden bir şeyi söylemek, dünyanın en güzel şeyidir. Bunu her partinin yapması lazım.”

 

“BELEDİYECİLİK TARİHİMİZİN, YENİ VE UMUTLU BİR DÖNEMİNE ADIM ATIYORUZ”

 

“Belediyecilik tarihimizin, yeni ve umutlu bir dönemine adım atıyoruz. Bu yeni dönem, siyasetçiler ve bu salonda bulunan yerel yöneticilerden çok fazla beklentisi olan bir dönem. Özellikle yine bu dönem, milletimizin 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde ortaya koyduğu irade şekliyle şekil bulmuştur ve süreci imza altına almıştır. Bu iki seçimde de vatandaşlarımız, ülkemizi uzunca bir süredir esir almış bulunan, ağır ve bunaltıcı siyasi kutuplaşma atmosferinin dışına çıkmayı başaran bir ortamı bize sunmuştur. Vatandaşlarımıza minnet duyuyorum. Yerel siyasetin kendine özgü dinamikleri, bu seçimlerde güçlü biçimde işlemiş, hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar, 86 milyon vatandaşımızın tercihi, reel ve rasyonel bir zemin üzerinde şekillenmiştir. Herkesin birbirine saygı duymak zorunda olduğunu tescil etmiştir. Bugün artık siyasi kutuplaşmanın dinamikleriyle yereli anlayabilmek ve etkileyebilmek mümkün değildir.”

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: BAŞKANI İMAMOĞLU BAŞKANI

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50
Perşembe 14.4 ° / 10.5 °
Cuma 12.7 ° / 10.6 °
Cumartesi 18.2 ° / 9.8 °
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,03
  • EURO

    43,59% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4003,24% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

İstanbul

01.05.2025

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:39

Süreyya Cinik gazetemizi ziyaret etti

Eyüpsultan’da parklar yenileniyor, yeşil alanlar çoğalıyor!

ÜMRANİYESPOR PLAY OFF YOLUNDA

Esenyurt Belediyesi’nden vatandaşlara tam destek!

AK Parti Kartal İlçe başkanlığı Özel Türkiye Beyazay Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

Başkan Mesut Kösedağı, 23 Nisan temsili devir töreni kapsamında başkanlık koltuğunu devretti.

Zeytinburnu Kültür Sanat,

Sancaktepe’de hizmet dolu 1 yıl

KARTAL İLÇESİNDE HALKA YAKIN BAŞKAN HAYDAR GÖKSOY

Kartal Belediyesi İhale yolsuzluğu iddiaları Ulusal basın'da, İBB Meclis Üyesi Adem Yıldız anlattı!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.