SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku

KADINLAR BİRBİRLERİNE İLHAM OLDU

KADINLAR BİRBİRLERİNE İLHAM OLDU

KADINLAR BİRBİRLERİNE İLHAM OLDU

  Şişli Belediyesi ve SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen, kadınların bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmaları amacını taşıyan “Kadın Mentorluk Yürüyüşü” 6 Mart Pazar günü Şişli’de yapıldı.   Şişli Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa, “Kadın Mentorluk Yürüyüşü” düzenledi. Kadınların birbirleriyle deneyim ve bilgilerini paylaştığı Kadın Mentorluk Yürüyüşü; 6 Mart Pazar günü 10.30 ile 14.00 saatleri arasında Şişli Sanat Parkı ve Şişli caddelerinde gerçekleştirildi. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç’ın “Kadın kimliğimize sahip çıkacağımız ve birbirimizden ilham ve güç alacağımız bir etkinlik” olarak tanımladığı çalışmaya 45 mentor ve 45 menti katıldı. Etkinliğe katılan kadınlar, bilgi ve deneyim aktarımını temel alan bu çalışmadan son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler. Dayanışmanın gücüne inanan kadınlar, dünyanın pek çok yerinde aynı zamanda ve aynı ruh içinde yapılan bu etkinlik sayesinde asla yalnız yürümeyeceklerinin altını bir kez daha çizdiler. Gülseren Onanç da, “Dünyanın pek çok ülkesinde yüzlerce kadının bizimle eş zamanlı olarak bu etkinliği gerçekleştirdiğini bilmek çok etkileyici” sözleriyle kadın dayanışmasına vurgu yaptı.

“Kadın özgürleşirse toplum özgürleşir”

Etkinliğe katılan Şişli Belediye başkanı Muammer Keskin ise “Kadın hareketini ve dayanışmasını çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, hayatın içinde var olan kadın özgürleşir. Ve kadınlar özgürleşirse toplumlar da özgürleşir, ilerler, güçlenir. Bu nedenle Şişli Belediyesi olarak kadınların bu mücadelesinde her zaman önemli sorumluluklar almaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da etkinlikte yer alarak kadınlara destek verdi. Türkiye’de ilk kez 2020 yılında düzenlendi Bu yıl üçüncü kez düzenlenen SES Kadın Mentorluk Yürüyüşü, ilk defa 2020 yılında, Vital Voices Derneği’nin, dünyanın 165 şehrinde uyguladığı Küresel Kadın Mentorluk Yürüyüşü’nün bir parçası olarak, 350 kadının katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Yaşamın farklı kademelerinde, farklı deneyimlerde, farklı yetkinliklerde, farklı yaşlarda olan kadınlar bir araya gelip eşleşerek, birlikte yan yana yürüdüler. Bu yürüyüş boyunca da birbirlerinin tecrübelerinden öğrendikleri mentor-menti ilişkisinin kurulduğu etkinlik, 2021’de pandemi nedeniyle sanal ortamda 300 kadının katılımıyla gerçekleştirilmişti.  
Tarih: 01.01.0001 00:00

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara 'dan ilk mektup

Amasya’da halk gününe katılan 8 aylık hamile Roman kadın, dini nikahlı eşiyle Amasya Valisi Önder Bakan’dan resmi nikah talebinde bulundu

AK Parti Amasya İl Gençlik Kolları GençFest’te

Sarıyer'li Muhtarlar Muharrem Yavuz dedi

ENGELLİLER GÜNDÜZ HİZMET MERKEZİ KÂĞITHANE’DE ENGELLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Ümraniye Bilim Merkezi Hizmete Açıldı

EUROLEAGUE FİNAL HEYECANI ÜSKÜDAR’DA YAŞANACAK

Kâğıthane Belediyesi'nin El Yapımı Kâğıt Atölyesi, İstanbul Gazetem Kağıthane'nin tek gazetesi

FATİH SULTAN MEHMET TABİAT PARKI NİKÂH SEZONUNA HAZIR, Kağıthane gazetesi İstanbul Gazetem tek gazeteniz!

KÂĞITHANE’DE HİZMETLER MAHALLE MAHALLE ANLATILDI, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane

MUTLULUĞA İLK ADIMI KÂĞITHANE’DE ATTILAR, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane haberleri

Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen "Azerbaycan Mahnıları" konseri

19 Mayıs Adalar’da Coşkuyla Kutlandı

SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ'NİN 12. GÖRKEMLİ TÖRENLE BAŞLADI

ATTDER İstanbul İl Başkanı Yasemin Leyla Dursun, “Kariyer Günleri 2025” Programında Gençlerle Buluşuyor

Üsküdar Belediyesi Basın Açıklaması

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Bİ’MOLA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE BAHAR ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Üsküdar'da 19 Mayıs coşkusu Mor ve Ötesi izleyenlere coşkulu anlar sunacak

Kadıköy’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘İLK ADIM’ ANMASI

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI TURNUVADA TER DÖKTÜ

19 Mayıs’ta bayram coşkusu İzmir’de yaşanacak, izmir Büyükşehir Belediyesi haberleri

Eyüpsultan Belediyesi’nin kadınlara özel eğitim projesi ESMEK’lerde, Kadınlara özel Zihinsel Arınma ve Meditasyon Kursları

Şile’nin En Büyük 87 Kişilik Çocuk Korosundan Muhteşem Performans!..

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Amasya Üniversitesi İmaret Bilim Kültür Sanat Merkezi

SARIYER'DE MECLİS KARIŞTI, TÜRKİYE BU VİDEOYA KİTLENDİ!

BEŞİKTAŞ’TA ENGELLİLER HAFTASI RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ATAŞEHİR BİRLİKTE KAZANIYOR BİR YILDA 60 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Yükleniyor