SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku
Tarih: 19.07.2023 10:44

KÜÇÜKÇEKMECE’DE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

KÜÇÜKÇEKMECE’DE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

KÜÇÜKÇEKMECE’DE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

VETERİNERLERDEN HAYVANSEVERLERE “YEMEK ARTIĞI” UYARISI

Küçükçekmece Belediyesi, hava sıcaklıklarının 35 derecelere ulaştığı sıcak yaz günlerinde doğada yaşam mücadelesi veren can dostları yalnız bırakmıyor. Sokak hayvanlarının bunaltıcı sıcaklardan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını hızlandıran Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, düzenli periyotlarla belirlenen noktalara kuru mama ve su takviyesi yapıyor.

‘SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARINA YEMEK ARTIKLARINI VERMEYİN!’

Can dostlara mama ve su desteği

Sıcak hava yalnızca insan sağlığını değil hayvan sağlığını da olumsuz etkiliyor. İstanbul’da rekor sıcaklıkların yaşandığı şu günlerde sokaktaki can dostlar, mama ve su bulmakta zorlanıyor. Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının hayatta kalma mücadelesine destek olmak amacıyla ilçedeki farklı noktalara yerleştirilen 13 beslenme odağına ve site içlerindeki 21 kedi evine kuru mama ve su ulaştırıyor. Ayrıca ekipler, kentin dört bir yanındaki park, bahçe ve meydanlara 30 bine yakın su kabı yerleştirdi.  Mama istasyonlarının temizlik çalışmalarını da titizlikle yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü, son 1 yılda 15 ton kuru mamayı sokak hayvanlarıyla buluşturdu.

BUNALTICI YAZ GÜNLERİNDE SOKAKTAKİ CAN DOSTLAR YALNIZ DEĞİL

 Veterinerlerden ‘yemek artığı’ uyarısı

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner Hekimi Çiğdem Eral, “Küçükçekmece’de hayatı paylaştığımız can dostlarımızı sevgi ve şefkat anlayışıyla koruyup kollamaya devam ediyoruz. Sıcaklardan etkilenmeden rahat bir yaşam sürmeleri için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Onların bu mücadelesine vatandaşlarımız da bir kap su ile destek olabilir. Kediler ve köpekler sıcaktan çok fazla etkilenir ve susuz kalması durumunda halsiz düşüp, hasta olabilirler. Bu sıcak günlerde güneş çarpmasına uğrayabilirler. Bu nedenle uygun gördüğünüz yerlere ‘bir kap su’ koyun.  Su kaplarının metal olmamasına dikkat edilmeli çünkü metaller çabuk ısınarak, suyun sıcaklığını da etkiliyor. Balkonlara ve cam önlerine de kuşlar için su bırakabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise yaz aylarında kuru mama haricinde yemek artıkları bırakmamak. Çünkü bu gıdalar hava sıcaklığı ile bozulabilir ve hem hayvan sağlığını hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

AMASYA'DA DİL, KÜLTÜR VE MEDENİYET KONULU SÖYLEŞİ

Amasya'da bu yıl 300 bin üretim yapılması planlanan Mersin balığı sağımı yapıldı

Kâğıthane Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen Hizmet Sitesi

Süreyya Cinik gazetemizi ziyaret etti

Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Zabıta Karakol Amiri Onur Özelci, 7/24 görev başında olduklarını vurguladı

Gaziosmanpaşa'daki Kurban Satış alanları hizmete açıldı. Tek Gazete İstanbul Gazetem Gaziosmanpaşa

Amasya Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Dansları Festivali

Uluslararası Amasya 23 Nisan Çocuk Halk Dansları Festivali

Amasya'da 23 Nisan kutlamaları coşkuyla yapıldı

CHP AMASYA 23 NİSAN KUTLAMASI

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE HIZ VERDİ

Eyüpsultan’da parklar yenileniyor, yeşil alanlar çoğalıyor!

Beşiktaş Belediyesi Emekli işçiler alacakları için mahkemeye gidiyor!

CHP MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT AMASYA'DA

AMASYA'DA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM POLİTİKA BELGESİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amasya Üniversitesi 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri başladı

ÜMRANİYESPOR PLAY OFF YOLUNDA

10. ÜSKÜDAR KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Atlı Zabıta Birimi ile denetim yaptı

Esenyurt Belediyesi’nden vatandaşlara tam destek!

AK Parti Kartal İlçe başkanlığı Özel Türkiye Beyazay Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÜSKÜDAR’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Başkan Mesut Kösedağı, 23 Nisan temsili devir töreni kapsamında başkanlık koltuğunu devretti.

23 Nisan Sarıyer'de coşkuyla kutlanmaya başladı

Zeytinburnu Kültür Sanat,

ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 - 22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı

CHP’li Enginyurt’tan Başkan Sevindi’ye ziyaret

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avusturya'ya mağlup oldu

SARIYER'de mahalleleri birleştirelim! Yazan Varol KISA

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.